پوسیدگی دندان عقل
نوشته شده توسط : javaneh

آیا پوسیدگی دندان عقل شایع است؟

دقت داشته باشید که دندان عقل جزو خلفی‌ترین دندان‌ها به شمار می‌رود.کامپوزیت در رشت به همین دلیل مسواک زدن و رعایت بهداشت آن ناحیه برای فرد خیلی سخت‌تر از سایر دندان‌ها است. با توجه به این توضیحات، این دندان جزء دندان‌هایی است که نسبت به سایر دندان‌ها، خیلی سریع‌تر دچار پوسیدگی می‌شود.

علائم پوسیدگی دندان عقل

پوسیدگی دندان عقل با یک سری علائمی همراه است. این علائم می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  1. دندان درد درد دندان جزء شایع‌ترین علائم پوسیدگی دندان است. دندانی که دچار پوسیدگی شدید می‌شود، معمولا با درد زیادی همراه است. معمولا این درد در خواب و در شب‌ها به سراغ فرد می‌آید.
  2. حساسیت دندان اگر دندان عقلتان دچار پوسیدگی شده باشد، هنگام قرار گرفتن یک ماده غذایی گرم یا سرد، ممکن است با ناراحتی و درد زیادی همراه باشد. این حساسیت گاهی اوقات به قدری است که فرد نمی‌تواند برای یک ثانیه هم بستنی یا یک ماده گرم یا سرد را روی دندان خود نگه دارد.
  3. وجود لکه‌های سیاه و قهوه‌ای رنگ دندان عقلی که پوسیده شده باشد، معمولا دچار تغییر رنگ می‌شود. البته لکه‌های سیاه و قهوه‌ای همیشه روی دندان دیده نمی‌شوند. بیشتر زمانی مشاهده می‌شوند که پوسیدگی از سطح دندان شروع شده باشد.
  4. بوی بد دهان زمانی که دندان عقل شما پوسیده شود، باکتری‌ها در آن ناحیه تجمع زیادی پیدا می‌کنند. باکتری روی دندانی که دچار پوسیدگی شده است، اسید تولید می‌کنند و مقداری از بافت دندان را هم حل خواهند کرد. همین مسئله سبب می‌شود تا دهان فرد بوی بدی بگیرد.
  5. وجود حفره در دندان وجود حفره‌های کوچک یا بزرگ در دندان عقل نشان دهنده پوسیدگی آن است. دقت داشته باشید که باکتری‎ها با حل کردن بافت دندان، چنین حفراتی را به وجود می‌آورند. گاهی اوقات که پوسیدگی در عمق دندان به وجود می‌آید، با یک فشار اندک ممکن است دندان بشکند؛ این مسئله به دلیل وجود همین حفرات در دندان هستند.

علل پوسیدگی دندان عقل چیست؟

 

علت ایجاد پوسیدگی در دندان عقل می‌تواند متفاوت باشد. بسته به فرد و سبک زندگی وی، ممکن است هر یک از علل زیر سبب چنین مشکلی برای دندان عقل شوند:

  1. خوردن مواد غذایی شیرین با توجه به اینکه عامل اصلی پوسیدگی قند است، خوردن مواد شیرین باعث چنین مشکلی برای دندان عقل می‌شوند.
  2. عدم رعایت بهداشت عدم رعایت بهداشت می‌تواند تاثیر زیادی در خراب شدن دندان عقل داشته باشد. دقت داشته باشید که دندان عقل در موقعیتی است که مسواک زدن آن کمی سخت است و باید با دقت آن ناحیه را تمیز کنید. در غیر این صورت، علی رغم زدن مسواک هم ممکن است دچار پوسیدگی شود.
  3. استعمال دخانیات در صورتی که فرد سیگار یا هر ماده مخدر دیگری استفاده کند، می‌تواند سبب پوسیدگی در این دندان شود. به همین دلیل هم این مشکل در افراد سیگاری بیشتر است.
  4. خشکی دهان افرادی که به دلیل سایر بیماری دچار خشکی دهان هستند، بیشتر با این مشکل مواجه می‌شوند. این موضوع به این دلیل است که بزاق در دهان فرد جریان نمی‌یابد و باکتری‌ها بیشتر در آن ناحیه تجمع پیدا می‌کنند.
  5. عدم دریافت فلوراید در صورتی که فرد از طریق رژیم غذایی، فلوراید کافی دریافت نکند، ممکن است این عارضه، زودتر به سراغش بیاید. به این دلیل که فلوراید در افزایش مقاومت دندان نسبت به پوسیدگی تاثیر دارد و در صورتی که مقدار دریافتی آن کمتر باشد، چنین مشکلی سریع‌تر به وجود می‌آید.

روش‌های درمان پوسیدگی دندان عقل

درمان پوسیدگی دندان عقل نسبت به سایر دندان‌ها به صرفه نیست. اما دندانپزشک بسته به شرایطی که خود بیمار دارد، ممکن است روش‌های زیر را توصیه کند:

https://drshamsdentist.com/%D9%85%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5-%D8%A7%DB%8C%D9%85%D9%BE%D9%84%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

  1. پر کردن دندان

    در صورتی که دندان عقل دچار پوسیدگی خفیفی شده باشد که به بافت پالپ آسیب نزده باشد، می‌تواند همانند سایر دندان‌ها، از این روش درمانی استفاده کرد. اما توجه داشته باشید که با توجه به اینکه نمی‌توان بهداشت دندان عقل را به خوبی رعایت کرد، ممکن است بعد از مدت کوتاهی دوباره پوسیده شود و تمام درمان‌های قبلی بیهوده شوند. با مراجعه به مطلب پر کردن دندان عقل می‌توانید آگاهی کاملی در خصوص شرایط ترمیم برای این دندان به دست آورید.

  2. عصب کشی

    در صورتی که دندانپزشک با توجه به شرایط سایر دندان‌های فرد، چنین درمانی را ضروری بداند، می‌توان از این روش هم استفاده کرد. اما توجه داشته باشید که درمان ریشه دندان عقل با توجه به وضعیت ریشه‌ها، خیلی سخت‌تر از سایر دندان‌ها است و در خیلی از مواقع نیز ممکن است با شکست مواجه شود.

  3. کشیدن دندان

    در اکثر مواقع، دندانپزشکان توصیه می‌کنند این دندان را از دهان خارج کنید. به این دلیل که نگهداری آن خیلی سخت است و ترمیم آن نمی‌تواند دوام زیادی داشته باشد. به همین دلیل هم شاید بهترین و به صرفه‌ترین روش، کشیدن دندان عقل باشد.





:: بازدید از این مطلب : 179
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 28 آبان 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: